Meest recente artikelen

5 manieren om je pakjes te versieren met voedsel

Leuk je cadeautjes dit jaar eens op met dingen die je op kan eten!

  • Deel dit artikel:
5 manieren om je pakjes te versieren met voedsel Artikel

Wil je dit jaar je geschenkjes extra Pinterest-waardig maken? Voeg er dan eens een eetbaar element aan toe. Je pakjes zullen er zonder al te veel moeite helemaal uniek uitzien.

1. Kaneelstokjes

Bind enkele kaneelstokjes vast aan het lint/touw rond je pakje. De geur brengt de ontvanger ongetwijfeld meteen in kerstsfeer en ‘t geeft een leuke en rustieke toets. Leuk idee: combineer met rood-wit keukentouw en doodgewoon bruin inpakpapier voor instant effect.

5 manieren om je pakjes te versieren met voedsel 2

2. Koekjes

Is de gelukkige ontvanger een echte zoetekauw? Verwen hem of haar dan met een koekje dat je rechtstreeks aan het pakje hangt. Zorg er wel voor dat je een gaatje in het deeg maakt voor je de koekjes in de oven stopt; zo kan je het lint er achteraf gemakkelijk door rijgen. Geen tijd meer om te bakken? Geen zorgen: gekochte pretzels (de suiker blinkt extra mooi) of letterkoekjes (bijvoorbeeld de initialen van degene die het cadeau krijgt) doen het net zo goed!

5 manieren om je pakjes te versieren met voedsel 3

3. Candy canes 

Niets schreeuwt ‘Kerstmis’ als een goede oude candy cane. Vroeger waren ze vooral populair in Amerika, maar nu kan je ze hier ook haast overal krijgen. Houd de rest van de verpakking gerust sober; de rood-witte snoepjes mogen gerust met de aandacht gaan lopen.

5 manieren om je pakjes te versieren met voedsel

4. Kruiden

Las-minute inpakstress? Geen zorgen: zelfs met krantenpapier en enkele restjes keukenkruiden maak je van je geschenkje een echte blikvanger. Pak je cadeau in met krantenpapier (liefst zonder foto’s en in ‘t zwart-wit) of inpakpapier met een effen kleur en bind er een lint of touw naar keuze rond. Werk af met enkele takjes rozemarijn of tijm. That’s it!

5 manieren om je pakjes te versieren met voedsel 4

5. Gedroogde vruchten

Je cadeautje net zo elegant maken als z’n ontvanger doe je zo: snijd een schijfje (bloed)sinaasappel of appel af, laat ze enkele uren drogen in een oven van zo’n 80°C en bind ze vast aan je cadeau. Bonus voor jou: je huis zal héérlijk geuren!

5 manieren om je pakjes te versieren met voedsel 1

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen