Gegrilde steak met zoete aardappel en tomatensalsa

Zo maak je ‘t
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel de aardappelen schoon en snij ze in partjes. Doe ze in een ingevette ovenschaal, kruid met peper, zout en 2 el gesnipperde koriander. Besprenkel met olijfolie en bak een halfuurtje in de oven. Schep geregeld om tot ze krokant gebakken zijn.

  2. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Snipper de ui fijn. Meng in een kom met de wijnazijn, de rest van de gesnipperde koriander en 2 el olijfolie. Breng op smaak met paprikapoeder en zet koel weg.

  3. Kruid het vlees met paprikapoeder en gril 2 tot 3 minuten aan beide kanten.

  4. Serveer de steak met de zoete aardappelen en de salsa van kerstomaat.

Of toch iets anders?

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Biefstuk-spiesjes

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Pitabrood met gegrilde kalkoenborst en tomatensalsa

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gegrilde steak met mierikswortel en champignons