Meest recente artikelen

Boek van de week: Leve moeder! Leve vader!

Ideetjes voor ontbijt, brunch, diner en dessert

  • Deel dit artikel:
Boek van de week: Leve moeder! Leve vader! Artikel

Binnenkort zetten we mama en papa weer in de bloemetjes. Met iets lekkers uit eigen keuken, bijvoorbeeld. Inspiratie daarvoor vind je in ons boek van de week.

Of je nu 7 bent of 77, op Moeder- en Vaderdag zetten we onze ouders graag eens in de bloemetjes. Met cadeautjes, een bloemetje of een fles wijn en allerlei lekkers. Liefst nog zelfgemaakt, want dat smaakt dubbel zo goed.

Het boekje Koken met Libelle – Leve moeder! Leve vader! bundelt 50 verwenrecepten voor elk moment van die speciale dag: ontbijt, brunch, diner of dessert. Licht en gezond voor mama, stoer en met vlees voor papa. Maar ook regelrechte verwendessertjes, zoals wafels met esdoornsiroop of bessentrifle met mascarponeroom.

Alvast een voorsmaakje

Boek van de week: Leve moeder! Leve vader!

Ideaal voor mama

Platbrood met zoete aardappel en ham

Voor 4 personen • 45 min.

• 8 plakjes rauwe ham, in stukjes gescheurd • 400 g zoete aardappel, in dunne rondjes • 20 g verse salieblaadjes • 2 kl fijngeraspte citroenschil • 4 grote verse vijgen, in vieren gesneden • 70 g jonge rucola • 250 g gerookte mozzarella, in dunne plakjes • 80 g parmezaan, fijngeraspt • 8 grote rechthoekige of ronde wraps • 1,5 kl balsamicoazijn • 1 el olijfolie

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed vier bakplaten met bakpapier.
  2. Kook de zoete aardappelen in 5 minuten gaar in water en laat uitlekken.
  3. Leg 4 wraps open op de bakplaten en strooi er de parmezaan over. Leg er de andere wraps op en verdeel daarover de zoete aardappel, de ham, de salie, de citroenschil en de mozzarella. Bak in twee porties (twee platen tegelijk dus) 12 minuten in de oven, tot het brood goudbruin en knapperig is.
  4. Meng in een grote kom de rucola met de balsamicoazijn en de olijfolie. Haal het platbrood uit de oven en verdeel er de rucola en de vijgen over.

TIPS

  • Vind je geen geschikte grote wraps? Kies dan kleinere en maak er wat meer.
  • Een vegetarisch gerecht? Laat de ham weg en voorzie 100 g zoete aardappel extra.

Boek van de week: Leve moeder! Leve vader! 1

Koken met Libelle – Leve moeder! Leve vader! is verkrijgbaar via Magstore voor € 9,95. In de week van 27 april tot 3 mei kun je het ook in pakket met Libelle kopen voor maar € 8 extra.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen