10x burgersausjes in 10 minuten
Waar zijn die burgerfans?
Een smakelijk sausje maakt een sappige burger helemaal af. Zin in eens wat nieuws maar weinig tijd? Deze tien coole sausjes zijn het proberen waard. Vingers aflikken inbegrepen!
- Voor de fijnproevers: Uiensaus met ahornsiroop en spekjes
Bak 100 g spekreepjes in een pan totdat ze heel krokant zijn. Zet het vuur lager, en meng er 3 el uienkonfijt en 1 el ahornsiroop onder. Laat afkoelen. Past perfect bij een pittige burger met blauwe kaas.
- Op en top Belgisch: kaassausje met bier
Warm 125 ml blond bier op in een pan, samen met een eetlepel bloem en 10 g boter. Meng goed totdat de boter smelt en het sausje begint te binden. Voeg nadien 25 g geraspte kaas toe. Voor een ultieme kaasexplosie op je broodje.
- Tex-Mex lovers opgepast: pittige kaassaus
Warm 125 ml melk op in een pannetje, en voeg 1 el bloem en 10 g boter toe. Meng goed tot de melk begint te koken. Voeg nadien 25 g geraspte kaas en 25 g gesnipperde chilipeper (of poeder) toe. Voor een burger zoals ze hem in Mexico graag hebben.
Snelle sausjes
- Light en fris: yoghurtsausje met harissa
Pers een teentje knoflook en meng met 3 kl harissa. Roer er daarna 150 ml volle yoghurt onder en kruid af met peper en zout. Heerlijk bij een lamsburger.
- Classico: dé burgersaus
Meng 3 el mayonaise, 2 el ketchup, 25 g gesnipperde augurken en 1 el mosterd. Goed roeren en koud serveren.
- Het beste van twee werelden: mayo met blauwe kaas
Meng 50 g blauwe kaas met 3 el mayonaise. Yummy combo!
- Vrolijke groentenburger: chipotle fetasausje
Kruimel 100 g feta in een kom en meng met 2 el chipotlekruiden (pasta of poeder van gerookte en gedroogde jalapeñopepers, te koop in grote supermarkten). Meng goed door en kruid bij indien nodig.
Origineel
- Voor de fishlover: fijn dragonsausje
Snipper een halve bussel verse dragon fijn. Meng met 1 el witte wijnazijn, 1 gesnipperde sjalot en 75 g mayonaise. Heerlijk met een visburger!
- Op z’n Frans: simpel mosterdsausje
Meng 2 el mosterd met 4 el volle room. Werk af met peper en zout. Voor wat pit bij een vis-of vleesburger .
- Onweerstaanbare truffelmayo
Klop 2 eidooiers en 1 kl mosterd los met een mixer. Terwijl je mixt giet je er traagjes 160 g zonnebloem olie en 2 el truffelolie bij. Blijf verder mixen tot een glad geheel. Meng er nadien 1 el citroensap en 1 tot 2 el warm water onder. Blijf mixen tot je een goede structuur bereikt. Kruid af met peper en zout. Voor een full truffelexplosie: meng er wat poeder van zomertruffel onder.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!