Appelflap: hoe kun je deze topper van bij de bakker zelf maken?
Breng de bakker in jezelf naar boven!
Appelflappen: dat is de herfst in een goudbruin korstje! Knapperig bladerdeeg, gevuld met sappige appelen en een vleugje kaneel, meer moet dat niet zijn! Of je ze nu serveert als tussendoortje, bij de koffie, of gewoon omdat het kan, deze appelgebakjes brengen altijd dat gezellige, huiselijke gevoel! Wil je zelf zo’n lekkere appelflap maken? Wij verklappen hier het geheim…
Lees ook …
- Onze 10 ultieme tips voor het lekkerste appelgebak
 - De 50 recepten met appel die je deze herfst zeker moet maken
 - Appelcake: deze recepten zijn de sleutel tot succes
 - 12x gezond appelgebak
 - Verrassende recepten met appel: deze toppers wil je nu proberen
 
Het geheim om zelf de perfecte appelflap te maken?
Het zit 'm in de appel. Om de beste appelflappen te maken, gebruik je Elstar of Jonagold. Beide zijn absolute toppers als het aankomt op smaak en textuur.
- Elstar heeft een heerlijke friszoete smaak en blijft mooi stevig tijdens het bakken, zodat je een lekkere beet hebt in je appelflap.
 - Jonagold, een echte Belgische favoriet, is iets zachter en sappiger, met een subtiel zoetzuur karakter dat fantastisch samengaat met het krokante bladerdeeg en een snufje kaneel.
 
Dus vul je huis met die zalige geur van versgebakken appelflappen en ga aan de slag met deze heerlijke recepten. Geniet ervan, want voor je het weet, zijn ze op!
Onze recepten om een lekkere appelflap te maken
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.