Recept

Appelflappen met vanille-ijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Appelflappen, een echte klassieker! Je maakt ze gemakkelijk zelf... met wraps als deeg. Orgineel én handig! Tip: Serveer de appelflappen warm met vanille-ijs. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de appelen en snij in fijne blokjes. Verhit 1 eetlepel boter en bak daarin de appeltjes zacht. Voeg 2 à 3 eetlepels rietsuiker, ½ koffielepel kaneel, de vanillesuiker, de kruidnagels en een mespunt nootmuskaat toe. Laat zachtjes karamelliseren.

  2. 2

    Verwijder de kruidnagel uit de pan. Hak de pecannoten grof en meng met de appeltjes

  3. 3

    Smelt 1 eetlepel boter. Wrijf hiermee de randen van de wraps in. Leg de 4 wraps dakpansgewijs op elkaar (laat ongeveer 2 cm overlappen). Beleg met gebakken appeltjes en rol voorzichtig op.

  4. 4

    Besmeer de rol met gesmolten boter. Meng 1 eetlepel rietsuiker met ½ koffielepel kaneel en bestrooi de rol hiermee. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 à 15 minuten in de oven

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelflappen met vanille-ijs

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!