Appelflappen met vanille-ijs
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appelflappen met vanille-ijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Appelflappen, een echte klassieker! Je maakt ze gemakkelijk zelf... met wraps als deeg. Orgineel én handig! Tip: Serveer de appelflappen warm met vanille-ijs. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de appelen en snij in fijne blokjes. Verhit 1 eetlepel boter en bak daarin de appeltjes zacht. Voeg 2 à 3 eetlepels rietsuiker, ½ koffielepel kaneel, de vanillesuiker, de kruidnagels en een mespunt nootmuskaat toe. Laat zachtjes karamelliseren.

  2. 2

    Verwijder de kruidnagel uit de pan. Hak de pecannoten grof en meng met de appeltjes

  3. 3

    Smelt 1 eetlepel boter. Wrijf hiermee de randen van de wraps in. Leg de 4 wraps dakpansgewijs op elkaar (laat ongeveer 2 cm overlappen). Beleg met gebakken appeltjes en rol voorzichtig op.

  4. 4

    Besmeer de rol met gesmolten boter. Meng 1 eetlepel rietsuiker met ½ koffielepel kaneel en bestrooi de rol hiermee. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 à 15 minuten in de oven

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de appelen en snij in fijne blokjes. Verhit 1 eetlepel boter en bak daarin de appeltjes zacht. Voeg 2 à 3 eetlepels rietsuiker, ½ koffielepel kaneel, de vanillesuiker, de kruidnagels en een mespunt nootmuskaat toe. Laat zachtjes karamelliseren.

  2. 2

    Verwijder de kruidnagel uit de pan. Hak de pecannoten grof en meng met de appeltjes

  3. 3

    Smelt 1 eetlepel boter. Wrijf hiermee de randen van de wraps in. Leg de 4 wraps dakpansgewijs op elkaar (laat ongeveer 2 cm overlappen). Beleg met gebakken appeltjes en rol voorzichtig op.

  4. 4

    Besmeer de rol met gesmolten boter. Meng 1 eetlepel rietsuiker met ½ koffielepel kaneel en bestrooi de rol hiermee. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 à 15 minuten in de oven

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.