Recept

Baklava met rabarber en pistache

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Midden-Oosters met een twist.

Voor dit recept heb je een rechthoekige bakvorm van 22 op 18 cm nodig.

Oranjebloesemwater wordt gedestilleerd uit de blaadjes van de sinaasappelbloesem en wordt veel gebruikt in de Marokkaanse keuken. Het heeft een sterke, bloemige citrussmaak, die vrij snel kan overheersen. Voorzichtig doseren, is dus de boodschap.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de rabarber schoon en snij ze in fijne blokjes. Hak de pistachenootjes grof. Rasp de schil van de sinaasappel. Meng de rabarber, de pistache-nootjes, de sinaasappelschil en de suiker goed onder elkaar.

 2. 2

  Smelt de boter. Vouw de vellen filodeeg dubbel zodat ze in de bakvorm passen. Wrijf 4 vellen deeg in met boter en leg ze op elkaar in de ovenschaal. Beleg ze met de helft van het rabarbermengsel. Wrijf 3 vellen filodeeg in met boter en leg ze op het rabarbermengsel. Beleg die opnieuw met een laag rabarber en eindig met 3 met boter ingewreven filodeegvellen.

 3. 3

  Snij met een scherp mes diagonale lijnen in het filodeeg. Bak de baklava 35 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is. Laat hem afkoelen.

 4. 4

  Pers het sap uit 1 helft van de sinaasappel. Warm de honing op met het sinaasappelsap en even-tueel het oranjebloesemwater. Giet het mengsel over de baklava. Laat hem volledig afkoelen en bewaar hem in de koelkast. Werk hem voor het serveren af met de extra pistaches en de munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Baklava met rabarber en pistache

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!