Rabarbertrifle met pistaches
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rabarbertrifle met pistaches

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dessert in laagjes

bereiding
  1. 1

    Maak de rabarber schoon en snij de stengels in stukjes van 1 cm. Doe ze in een pannetje, samen met 50 g suiker en het citroensap. Stoof ze zachtjes gaar. Laat dan goed afkoelen.

  2. 2

    Klop de eieren witschuimig met de rest van de suiker.

  3. 3

    Breng de melk met de vanillesuiker aan de kook. Neem van het vuur af.

  4. 4

    Zet de eiercrème in een warmwaterbad en schenk er al kloppend de warme (niet kokende) melk bij. Laat indikken, maar niet meer koken. Laat afkoelen.

  5. 5

    Klop de room stijf. Breek de koekjes in stukjes. Vul de glaasjes met afwisselend laagjes rabarbercompote, vanillecrème en koekjes. Werk af met slagroom, rabarber en pistaches.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de rabarber schoon en snij de stengels in stukjes van 1 cm. Doe ze in een pannetje, samen met 50 g suiker en het citroensap. Stoof ze zachtjes gaar. Laat dan goed afkoelen.

  2. 2

    Klop de eieren witschuimig met de rest van de suiker.

  3. 3

    Breng de melk met de vanillesuiker aan de kook. Neem van het vuur af.

  4. 4

    Zet de eiercrème in een warmwaterbad en schenk er al kloppend de warme (niet kokende) melk bij. Laat indikken, maar niet meer koken. Laat afkoelen.

  5. 5

    Klop de room stijf. Breek de koekjes in stukjes. Vul de glaasjes met afwisselend laagjes rabarbercompote, vanillecrème en koekjes. Werk af met slagroom, rabarber en pistaches.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.