Pistache-rabarbercrumbletaartjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de rabarberstengels en snij ze in fijne plakjes. Smelt de boter en stoof de rabarber zacht. Meng er dan de suiker onder en laat het mengsel afkoelen.
-
2
Snij 6 cirkels uit het kant-en-klare kruimeldeeg die even groot zijn als de bakvormpjes. Vet de bakvormpjes in met extra boter en bestuif ze met wat bloem. Leg de cirkels kruimeldeeg onderaan in 6 lage bakvormpjes van 8 cm diameter. Snij nu lange repen van 3 cm breed uit de rest van het deeg. Bekleed hiermee de zijkanten van de bakvormpjes en duw ze goed aan. Bak de bodempjes 10 minuten blind in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
-
3
Maak de roommengeling. Halveer het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit. Meng ze met de suiker, de pistachepasta, het ei en de room.
-
4
Maak de crumble. Hak de ongezouten pistaches grof en meng ze met de boter, de bloem en de suiker tot een kruimelig deeg.
-
5
Beleg de taartbodempjes met de gebakken rabarber en overgiet die met een laagje roommengeling. Bestrooi ze met de crumble en bak de taartjes 25 à 30 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en serveer.