Recept

Dahi puri (gefrituurde balletjes gevuld met kikkererwtenpuree)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In India eet je ze zo op straat, met maar liefst twintig tegelijk voor amper een halve euro. In België zijn gefrituurde dahi puri-balletjes een zeldzame delicatesse. Dit is het recept van Sandip uit India.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze samen met de gespoelde kikkererwten in gezouten water. Plet ze tot puree en kruid met zout.

  2. 2

    Maak de groene chutney. Schil de gember en pel de knoflook. Mix alle ingrediënten voor de groene chutney in een blender.

  3. 3

    Maak voor de zoete chutney eerst tamarindesaus. Breng de tamarindepasta aan de kook met de komijnzaadjes en suiker naar smaak. Leng aan met wat water.

  4. 4

    Ontpit de dadels en snij ze in stukken. Maak de chilipeper schoon en snij hem in stukken. Breng 1/2 kop tamarindesaus aan de kook met de dadels, de chilipeper, het komijnpoeder, korianderpoeder, zwart zout en suiker naar smaak. Laat inkoken dot een zoete chutney.

  5. 5

    Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus.

  6. 6

    Verwarm de zonnebloemolie tot 180°C en frituur de pani puri ongeveer 30 seconden. Draai ze om zodat één kant opblaast en laat ook de andere kant opblazen tot je een balletje hebt. Let op dat ze niet te bruin worden. Leg ze op een vel keukenpapier.

  7. 7

    Maak een holte in de crackers en vul ze met de aardappel-kikkererwtenpuree. Lepel daarop de yoghurtsaus, zoete chutney en groene chutney. Lekker met sevai of Indiase vermicelli.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dahi puri (gefrituurde balletjes gevuld met kikkererwtenpuree)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!