Kippenballetjes in het groen met krokante uitjes
bereiding
-
1
Kruid het kippengehakt met peper en zout en rol er kleine balletjes van. Breng de kippenbouillon aan de kook en leg de balletjes er 5 minuten in. Giet ze af, vang 250 milliliter van het kookvocht op en laat de balletjes goed uitlekken. Bak ze in olijfolie rondom goudbruin.
-
2
Pel en snipper ondertussen de ui en bak hem glazig in olijfolie. Blus de ui met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Giet er het kookvocht van de balletjes bij en laat het voor de helft inkoken. Roer er de room onder, kruid de saus met peper en zout en zet het vuur uit.
-
3
Doe alle verse kruiden in een Âblender en giet er de saus bij. Mix glad. Proef en kruid met peper en zout. Hou de saus warm.
-
4
Maak de asperges schoon en bak ze samen met de sugar snaps in olijfolie beetgaar. Kruid ze met peper en zout.
-
5
Verdeel de balletjes en de groene groenten over de borden en giet er de kruidensaus bij. Werk het gerecht af met de extra verse kruiden en de Âkrokante uitjes.