Recept

Dolma

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit is Faeiqs recept voor dolma, het nationale gerecht van Irak. Het zijn heerlijke gevulde kool- of paksoipakketjes. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de paprika’s, de tomaten, de aubergines en de courgettes en verwijder telkens het vruchtvlees. Schil de aardappelen en pel de ui. Snij alles in kleine stukken.

  2. 2

    Meng alles met de ongekookte rijst, de helft van de tomatenpuree en het lamsgehakt. Breng op smaak met de dolmakruiden.

  3. 3

    Spoel de paksoi. Maak de bladeren los en blancheer ze. Doe op elk blad een deel van de groenten-gehaktmengeling en rol ze tot pakketjes.

  4. 4

    Kook het schapenvlees in water met peper en zout in 30 minuten gaar.

  5. 5

    Verwijder het vlees uit de pot, doe de rest van de tomatenpuree bij het water en kook daarin de paksoirolletjes in 30 minuten gaar.

  6. 6

    Leg het schapenvlees in een kom en schik daarop de paksoirolletjes.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dolma

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!