Recept

Chocoladecake met restjes paasei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit dessert is ideaal om de restjes van je paaschocolade in te verwerken. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de twee springvormen van 22 cm in met boter en bekleed de rand met bakpapier.

  2. 2

    Klop de boter, de suiker en de vanille-essence in drie minuten luchtig, in een keukenrobot. Voeg een voor een de eieren toe en klop nog een minuut goed door. Meng in een andere kom het hazelnootpoeder met de bloem, het maïszetmeel, het bakpoeder en het zout. Doe een derde van deze droge mengeling en een deel van de melk bij het eimengsel. Roer goed door en voeg de rest van de bloem en de melk toe en roer tot een homogeen beslag.

  3. 3

    Verdeel het beslag over de twee bakvormen. Bak de cakes 25 à 30 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop de boter en de poedersuiker luchtig, voeg de vanille-essence, de room en het hazelnootpoeder toe. Klop er in de keukenrobot de gesmolten witte chocolade door en klop drie minuten luchtig. Verdeel de helft van de chocoladeroom over de ene cake. Zet er de tweede cake op en strijk de andere helft van de chocoladeroom over de bovenkant. Laat even opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Maak de ganache. Warm de room op in een pannetje. Doe de stukjes donkere chocolade in een kom en giet er de warme room over, roer tot alles gesmolten is en mooi blinkt. Laat 5 minuten afkoelen en verdeel dan over de taart.

  6. 6

    Klop de room stijf met de poedersuiker. Werk de taart af met paaseieren. Breek er een aantal, zet ze lukraak op de taart en lepel er wat slagroom in, lepel in het midden van de slagroom een dotje advocaat, zo krijg je het effect van een eierdooier. Kruimel er nog wat schilfers van witte chocolade over. Laat de taart verder opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladecake met restjes paasei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!