Shakshuka
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Shakshuka

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk bij het ontbijt of bij een brunch, deze eitjes in tomaten-paprikasaus.

bereiding
  1. 1

    Verwarm olijfolie in een grote pan op een matig vuurtje en fruit de ui en paprika tot ze zacht zijn.

  2. 2

    Voeg de look en kruiden toe en bak 30 seconden.

  3. 3

    Voeg de tomaten, de tomatenpasta, suiker, zout en peper toe en laat pruttelen tot het mengsel minder vast is. 

  4. 4

    Maak met een lepel kleine putjes in de tomatenmengeling en breek een ei in elk van hen. Bedek met een deksel en kook de eieren zo’n 3 à 5 minuten. 

  5. 5

    Verkruimel feta over het gerecht en werk af met peterselie. Lekker met getoast brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm olijfolie in een grote pan op een matig vuurtje en fruit de ui en paprika tot ze zacht zijn.

  2. 2

    Voeg de look en kruiden toe en bak 30 seconden.

  3. 3

    Voeg de tomaten, de tomatenpasta, suiker, zout en peper toe en laat pruttelen tot het mengsel minder vast is. 

  4. 4

    Maak met een lepel kleine putjes in de tomatenmengeling en breek een ei in elk van hen. Bedek met een deksel en kook de eieren zo’n 3 à 5 minuten. 

  5. 5

    Verkruimel feta over het gerecht en werk af met peterselie. Lekker met getoast brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.