Shakshuka
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Shakshuka

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk bij het ontbijt of bij een brunch, deze eitjes in tomaten-paprikasaus.

bereiding
  1. 1

    Verwarm olijfolie in een grote pan op een matig vuurtje en fruit de ui en paprika tot ze zacht zijn.

  2. 2

    Voeg de look en kruiden toe en bak 30 seconden.

  3. 3

    Voeg de tomaten, de tomatenpasta, suiker, zout en peper toe en laat pruttelen tot het mengsel minder vast is. 

  4. 4

    Maak met een lepel kleine putjes in de tomatenmengeling en breek een ei in elk van hen. Bedek met een deksel en kook de eieren zo’n 3 à 5 minuten. 

  5. 5

    Verkruimel feta over het gerecht en werk af met peterselie. Lekker met getoast brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm olijfolie in een grote pan op een matig vuurtje en fruit de ui en paprika tot ze zacht zijn.

  2. 2

    Voeg de look en kruiden toe en bak 30 seconden.

  3. 3

    Voeg de tomaten, de tomatenpasta, suiker, zout en peper toe en laat pruttelen tot het mengsel minder vast is. 

  4. 4

    Maak met een lepel kleine putjes in de tomatenmengeling en breek een ei in elk van hen. Bedek met een deksel en kook de eieren zo’n 3 à 5 minuten. 

  5. 5

    Verkruimel feta over het gerecht en werk af met peterselie. Lekker met getoast brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!