Pull apart bloemkoolbroodjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pull apart bloemkoolbroodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker maar licht. Een najaarsreceptje van Sandra Bekkari. Tip van Sandra: “Serveer de bloemkoolbroodjes lauw of koud met extra peterselie. Warm zijn ze ook erg lekker, maar wat minder stevig.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Hak de bloemkoolroosjes fijn in een blender. Pel de knoflookteentjes en snipper ze fijn. Meng de knoflook, het amandelpoeder, het ei, de peterselie, de mozzarella en de gruyère onder de fijngehakte bloemkool. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed, maak bolletjes met een ijsschep en leg ze in een ronde bakvorm tegen elkaar.

  2. 2

    Zet de broodjes in de voorverwarmde oven op 185°C gedurende 25 minuten, verlaag dan de oventemperatuur naar 160°C en laat ze nog 15 minuten garen. Strooi er vlak voor het opdienen wat extra peterselie over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Hak de bloemkoolroosjes fijn in een blender. Pel de knoflookteentjes en snipper ze fijn. Meng de knoflook, het amandelpoeder, het ei, de peterselie, de mozzarella en de gruyère onder de fijngehakte bloemkool. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed, maak bolletjes met een ijsschep en leg ze in een ronde bakvorm tegen elkaar.

  2. 2

    Zet de broodjes in de voorverwarmde oven op 185°C gedurende 25 minuten, verlaag dan de oventemperatuur naar 160°C en laat ze nog 15 minuten garen. Strooi er vlak voor het opdienen wat extra peterselie over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.