Recept

Pull apart-krans met brie en vijgenconfituur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hét hapje om te delen is een pull apart-krans of -brood. Snijden of scheuren? Aan jou de keuze!

Deze krans is gemaakt van bladerdeeg en wordt dus lekker krokant. Ook lekker met plakjes gerookte zalm in de krans voor de niet-vegetariërs.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de venkel schoon en snij hem in fijne blokjes. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de venkel zacht. Voeg af en toe een scheutje water toe. Verhoog op het einde het vuur en laat de venkel karamelliseren. Laat even afkoelen. Snij de brie in reepjes.

  2. 2

    Beleg de 2 vellen bladerdeeg met de gebakken venkel, de reepjes brie, hoopjes vijgenconfituur en een beetje tijm. Rol de vellen stevig op en halveer ze overlangs in de lengte zodat je in totaal 4 lange repen verkrijgt. Draai deze repen rond elkaar tot een lange swirl.

  3. 3

    Draai nu de eerste lange reep op tot een ronde slakvorm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Draai er de 2de reep rond en herhaal met de overige repen. Bestrijk de krans met de eidooier en gaar hem 35 minuten in de oven. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pull apart-krans met brie en vijgenconfituur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!