Recept

Slow cooked curry met kip, bloemkool en aardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook een pittige kipcurry kun je klaarmaken in de slowcooker. Bak de kip wel eerst aan in een pan voor een mooi korstje.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui, halveer en snij 'm in fijne ringen. Schil en spoel de aardappelen en halveer ze. Spoel de bloemkool, verdeel in roosjes. Verwijder de buitenste blaadjes van het citroengras en snij het in grotere stukken.

  2. 2

    Verhit de olie in een pan en laat de kip in porties aan elke kant 3 minuten bruinen. Haal de kip uit de pan. Voeg de ui toe en laat 'm in 5 minuten lichtjes bruin kleuren. Voeg de currypasta toe en laat al roerend 1 minuut meegaren. Giet de kokosmelk en bouillon erbij, voeg citroengras, limoenblaadjes, kurkuma, kaneel en steranijs toe en laat alles even koken.

  3. 3

    Doe het mengsel in de slowcooker, leg er de kip in en doe de bloemkool en de aardappelen erbovenop. Laat alles 4 uur afgedekt garen op lage temperatuur. Breng vervolgens op smaak met suiker en vissaus. Verwijder het citroengras, het kaneelstokje en de limoenblaadjes.

  4. 4

    Spoel de chilipeper en snij hem in fijne ringen. Bestrooi de curry met chili en korianderblaadjes. Serveer er eventueel nog gestoomde rijst en flatbread bij.


Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Slow cooked curry met kip, bloemkool en aardappelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!