Quiches met queso de burgos en chorizo
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en kook ze in gezouten water. Giet de aardappelen af en snij ze in schijfjes van een halve centimeter dik. Spoel de spinazie en zwier goed droog. Spoel de verse oregano.
-
2
Vet de taartvorm in met boter. Leg het bladerdeeg in de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Leg een vel bakpapier op het bladerdeeg en vul met bakparels. Zet 15 minuten in de oven. Haal de taartvorm uit de oven en verwijder de bakparels en het bakpapier.
-
3
Klop de eieren los met de room Kruid met peper en zout. Leg de spinazie op de taartbodem en overgiet met het eimengsel. Snij de queso de Burgos en de chorizo in schijfjes. Leg afwisselend schijfjes zoete aardappel, chorizo en kaas op het eimengsel. Zet de quiche 20 tot 25 minuten in de oven. De quiche is klaar als het eimengsel gestold is. Werk af met verse oregano.