Quiche met Achelse blauwe, peer, tijm en honing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche met Achelse blauwe, peer, tijm en honing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Top combinatie: blauwe kaas, peer, tijm en honing!

Achelse Blauwe is een schimmelkaas van Belgische oorsprong. In dit recept kun je ’m ook vervangen door roquefort.

Voor dit recept heb je nodig: 4 ronde taartvormpjes van 10 cm en bakparels. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvormpjes in met boter. Snij 4 stukken uit het kruimeldeeg en leg het in de taartvormpjes. Prik met een vork gaatjes in het kruimeldeeg. Leg bakpapier op het bladerdeeg en vul met bakparels. Zet 15 minuten in de oven. Haal de taartvormpjes uit de oven en verwijder de bakparels en het bakpapier.

  2. 2

    Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout. Spoel de verse tijm. Spoel de peren en snij in schijfjes van 1,5 centimeter. Snij ook de Achelse blauwe in schijfjes.

  3. 3

    Giet het eimengsel in de taartvormpjes. Leg afwisselend schijfjes peer en Achelse blauwe op het eimengsel. Kruid met peper en zout en werk af met de honing en de takjes verse tijm. Zet 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvormpjes in met boter. Snij 4 stukken uit het kruimeldeeg en leg het in de taartvormpjes. Prik met een vork gaatjes in het kruimeldeeg. Leg bakpapier op het bladerdeeg en vul met bakparels. Zet 15 minuten in de oven. Haal de taartvormpjes uit de oven en verwijder de bakparels en het bakpapier.

  2. 2

    Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout. Spoel de verse tijm. Spoel de peren en snij in schijfjes van 1,5 centimeter. Snij ook de Achelse blauwe in schijfjes.

  3. 3

    Giet het eimengsel in de taartvormpjes. Leg afwisselend schijfjes peer en Achelse blauwe op het eimengsel. Kruid met peper en zout en werk af met de honing en de takjes verse tijm. Zet 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.