Recept

Cappuccino van garnalenbisque

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Gooi garnalenpellen zeker niet weg, je kan ze invriezen en achteraf perfect voor deze bisque gebruiken. Dit kan trouwens ook met de schalen en pellen van langoustines.

bereiding
 1. 1

  Pel een derde van de garnalen. Zet ze in de koelkast en hou de pelletjes even apart.

 2. 2

  Maak de groenten schoon en snij de ui, wortel en het preiwit in stukken. Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de groenten tot ze glazig zijn. Voeg de garnaalpellen en de rest van de ongepelde garnalen toe.

 3. 3

  Blus met de witte wijn en de cognac, en vul aan met visbouillon tot alles onderstaat. Voeg het paprikapoeder, peper en zout toe en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat de bisque 20 minuten garen. Mix en zeef. Voeg de tomatenpuree toe, proef en breng verder op smaak met peper en zout. Bind de bisque indien nodig met een blonde roux tot soepdikte.

 4. 4

  Maak de toastjes. Breng de roomkaas op smaak met cayennepeper, peper en zout. Doe in een klein spuitzakje met kartelspuitmond. Steek 4 grotere en 4 kleinere sterretjes uit het toastbrood. Spuit in het midden van de grootste sterretjes een toefje roomkaas. Leg er een klein sterretje bovenop. Spuit hier ook een toefje roomkaas op. Werk af met een garnaaltje en wat gesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cappuccino van garnalenbisque

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!