Tartelette met rode biet, pompoen en geitenkaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tartelette met rode biet, pompoen en geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk snel! Een rol kant-en-klaar kruimeldeeg is altijd handig. Zo tover je in een mum van tijd een quiche, hartige taart of tartelette uit de oven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bieten en de pompoen in blokjes. Kruid met peper en zout en lepel er de olijfolie over. Hussel tot de groenten bedekt zijn met een laagje olie. Lepel op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 minuten in de oven en laat even afkoelen.

  2. 2

    Snij de ui in flinterdunne ringen. Verwarm de honing tot hij vloeibaar is en meng met de rodewijnazijn en een snuifje zout.

  3. 3

    Leg het kruimeldeeg op een bakplaat. Schik er de geroosterde groenten op. Sprenkel er de honingsiroop over. Bestrooi met tijm en rozemarijn. Verdeel de uiringen over de groenten en verkruimel er de helft van de geitenkaas over.

  4. 4

    Vouw de randen over de groenten en schuif de tartelette 20 à 25 minuten in de oven totdat de korst goudbruin kleurt.

  5. 5

    Laat de taart 5 minuten rusten voor je ’m aansnijdt. Serveer met een gemengd slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bieten en de pompoen in blokjes. Kruid met peper en zout en lepel er de olijfolie over. Hussel tot de groenten bedekt zijn met een laagje olie. Lepel op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 minuten in de oven en laat even afkoelen.

  2. 2

    Snij de ui in flinterdunne ringen. Verwarm de honing tot hij vloeibaar is en meng met de rodewijnazijn en een snuifje zout.

  3. 3

    Leg het kruimeldeeg op een bakplaat. Schik er de geroosterde groenten op. Sprenkel er de honingsiroop over. Bestrooi met tijm en rozemarijn. Verdeel de uiringen over de groenten en verkruimel er de helft van de geitenkaas over.

  4. 4

    Vouw de randen over de groenten en schuif de tartelette 20 à 25 minuten in de oven totdat de korst goudbruin kleurt.

  5. 5

    Laat de taart 5 minuten rusten voor je ’m aansnijdt. Serveer met een gemengd slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.