Quiche met brie, kip, doperwten en dragon
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche met brie, kip, doperwten en dragon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Quiche met brie... heerlijk! 

Brie is een romige Franse kaas met witte schimmelkorst. Lekker met appel en noten, maar ook met kip en in een pasta.

Voor dit recept gebruik je best 4 vierkante taartvormpjes van 10 cm. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop 2 eieren los en meng ze met de havermout en 3 eetlepels olijfolie tot een deeg. Kruid met peper en zout. Bekleed de taartvormen met bakpapier. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en bekleed de taartvormpjes met het deeg. Druk goed aan. Zet 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Snij ondertussen de kipfilet in reepjes. Verhit olijfolie in een braadpan en bak de kippenreepjes aan.

  3. 3

    Klop 4 eieren los met de room. Kruid met peper en zout. Spoel de dragon en hak de blaadjes fijn. Meng de dragon onder het eimengsel. Snij de brie in gelijke plakken.

  4. 4

    Verdeel de kip en doperwten over de taartvormpjes. Overgiet met het eimengsel en werk daarna af met de plakken brie. Zet de quiche 20 tot 25 minuten in de oven. De quiche is klaar als het eimengsel gestold is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop 2 eieren los en meng ze met de havermout en 3 eetlepels olijfolie tot een deeg. Kruid met peper en zout. Bekleed de taartvormen met bakpapier. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en bekleed de taartvormpjes met het deeg. Druk goed aan. Zet 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Snij ondertussen de kipfilet in reepjes. Verhit olijfolie in een braadpan en bak de kippenreepjes aan.

  3. 3

    Klop 4 eieren los met de room. Kruid met peper en zout. Spoel de dragon en hak de blaadjes fijn. Meng de dragon onder het eimengsel. Snij de brie in gelijke plakken.

  4. 4

    Verdeel de kip en doperwten over de taartvormpjes. Overgiet met het eimengsel en werk daarna af met de plakken brie. Zet de quiche 20 tot 25 minuten in de oven. De quiche is klaar als het eimengsel gestold is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.