Kippenboutjes met broccoli, zoete aardappel en linzen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Meng de za’atar met het paprikapoeder, komijnpoeder en 1 eetlepel olijfolie. Wrijf de kippenbouten in met de kruidenmix.
-
2
Spoel de broccoli en verdeel in roosjes. Snipper de peterselie, de lente-ui en de knoflook, rist de tijm. Meng de peterselie met de knoflook en de tijmblaadjes.
-
3
Spoel de linzen en strooi ze in een ovenschaal, leg er de broccoli, de lente-ui en de zoete aardappel op. Bestrooi met de peterseliemix. Leg er de kippenbouten tussen.
-
4
Giet de kippenbouillon en het citroensap over de groenten, tot ze onderstaan. De kippenboutjes hoeven niet volledig onder te staan. Gaar 35 minuten in de oven.
-
5
Haal de schotel uit de oven en werk af met wat verse tijm. Serveer met veldsla.