Recept

Kippenboutjes met broccoli, zoete aardappel en linzen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zomerse comfort food! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Meng de za’atar met het paprikapoeder, komijnpoeder en 1 eetlepel olijfolie. Wrijf de kippenbouten in met de kruidenmix.

  2. 2

    Spoel de broccoli en verdeel in roosjes. Snipper de peterselie, de lente-ui en de knoflook, rist de tijm. Meng de peterselie met de knoflook en de tijmblaadjes.

  3. 3

    Spoel de linzen en strooi ze in een ovenschaal, leg er de broccoli, de lente-ui en de zoete aardappel op. Bestrooi met de peterseliemix. Leg er de kippenbouten tussen.

  4. 4

    Giet de kippenbouillon en het citroensap over de groenten, tot ze onderstaan. De kippenboutjes hoeven niet volledig onder te staan. Gaar 35 minuten in de oven.

  5. 5

    Haal de schotel uit de oven en werk af met wat verse tijm. Serveer met veldsla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippenboutjes met broccoli, zoete aardappel en linzen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!