Hartige tartelettes met champignons, zoete aardappel en kaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vormpjes lichtjes in. Rol het deeg uit en steek er cirkels uit die net iets groter zijn dan de vormpjes van 10 cm diameter. Bekleed de vormpjes met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg er een bakpapiertje op, vul op met bakparels of droge rijst en bak de tartelettes zo’n 15 minuten blind in de oven. Bak ze dan nog 5 minuten zonder vulling goudbruin.
-
2
Schil de zoete aardappel en snij hem in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Bak de ui en de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze tot al het vocht verdampt is. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en bak ze een 5-tal minuten mee tot ze iets zachter worden. Kruid de groenten met peper en zout. Haal ze van het vuur en meng er de room en de geraspte oude kaas onder. Laat de vulling afkoelen en zet ze koel.
-
3
Voor het serveren: verwarm de oven voor op 200°C. Snij de brie in plakjes. Vul de deegbodems met het kaas-groentemengsel en leg er een plakje brie op. Bak de tartelettes 10 minuten in de oven. Laat de tartelettes iets afkoelen en werk ze af met de dille.