Recept

Kruidige couscous met gepekelde citroen en geroosterde wortelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: koop medjouldadels. Ze zijn wat duurder, maar ook veel dikker en smaakvoller. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de wortelen en verwijder de uiteindes. Snij ze in schuine repen en leg ze in een ovenschaal. Bedruppel ze met een eetlepel olijfolie en de honing. Kruid met peper en zout en de ras el hanout en zet ze zo’n 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Kook de parelcouscous beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op het pak.

  3. 3

    Verwijder de pitten en hak de dadels fijn. Spoel en hak de bladpeterselie en de koriander fijn. Meng de kruiden en de dadels door de parelcouscous. Roer er ook de rest van de olijfolie en de wittewijnazijn door. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Lepel de parelcouscous in de borden, schik er de geroosterde wortelen op. Snij de gepekelde citroen in partjes en leg ze op de couscous. Werk af met de verkruimelde feta en eventueel nog wat extra groene kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidige couscous met gepekelde citroen en geroosterde wortelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!