Recept

Lauwwarme couscoussalade met kurkumafalafel, geroosterde bietjes en geglaceerde worteltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra snel: gebruik kant-en-klare falafel en gegrilde paprika’s uit bokaal. 

bereiding
  1. 1

    Pekel eerst de groenten. Pel de rode ui en snij hem in ringen. Maak de radijsjes schoon en halveer ze. Doe de rode ui en de radijsjes elk apart in een kommetje of bokaaltje. Vul ze met water tot alles mooi onderstaat en voeg aan elk kommetje 3 eetlepels wittewijnazijn, 1 afgestreken koffielepel zout en 1 eetlepel honing toe. Laat minstens 2 uur pekelen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de bietjes schoon en halveer ze. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel ze met 2 eetlepels olijfolie en kruid ze met peper en zout. Rooster ze 35 minuten in de oven.

  3. 3

    Schil de wortelen, maar laat er een klein stukje loof aan. Halveer ze. Verhit 3 eetlepels olijfolie met de boter en stoof hier de worteltjes in. Kruid ze met peper en zout en laat ze 20 minuten garen op een zacht vuur.

  4. 4

    Maak de falafel. Laat de kikkererwten uitlekken en prak ze glad in de vijzel. Pel de knoflook en plet hem onder de kikkererwten. Kruid het mengsel met de kurkuma, het kerriepoeder, peper en zout. Meng er de bloem onder en vorm balletjes van het mengsel. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bedruppel ze met de olijfolie. Bak ze 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Kook de couscous beetgaar in gezouten water. Meng er dan de pesto onder. Maak de paprika’s schoon, snij ze in stukjes en gril in ze in de grillpan. Hak de bladpeterselie fijn.

  6. 6

    Maak de dressing. Pers het sap uit de citroen. Meng de yoghurt met de tahin en het citroensap en kruid de dressing met peper en zout.

  7. 7

    Stel de bowl samen. Lepel de pestocouscous in de kommetjes, schik er de wortelen, de bietjes, de falafel, de radijsjes, de ui en de paprika op. Strooi er de bladpeterselie en de feta over, lepel er de dressing over en werk de salade af met de zwarte sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lauwwarme couscoussalade met kurkumafalafel, geroosterde bietjes en geglaceerde worteltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!