Kaassoep met knoflookcroutons
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kaassoep met knoflookcroutons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een stevig soepje met de nodige krokantjes om het helemaal af te maken. Deze kaassoep tovert instant een glimlach op je gezicht.

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter. Roer er de bloem door en blijf roeren tot er een koekjesgeur vrijkomt. Giet er langzaam de bouillon bij en breng tot aan het kookpunt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de camembert, 1 geperst knoflookteentje en wat tijm toe en roer tot de kaas gesmolten is. Giet er de wijn bij en laat 10 minuten koken zodat de alcohol kan verdampen.

  2. 2

    Snij het brood in blokjes van 1 op 1 cm. Pers het resterende teentje knoflook in hete boter en voeg de broodblokjes toe. Bak ze rondom goudbruin en krokant.

  3. 3

    Schep de kaassoep in kommen en werk af met de croutons en de bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter. Roer er de bloem door en blijf roeren tot er een koekjesgeur vrijkomt. Giet er langzaam de bouillon bij en breng tot aan het kookpunt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de camembert, 1 geperst knoflookteentje en wat tijm toe en roer tot de kaas gesmolten is. Giet er de wijn bij en laat 10 minuten koken zodat de alcohol kan verdampen.

  2. 2

    Snij het brood in blokjes van 1 op 1 cm. Pers het resterende teentje knoflook in hete boter en voeg de broodblokjes toe. Bak ze rondom goudbruin en krokant.

  3. 3

    Schep de kaassoep in kommen en werk af met de croutons en de bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.