Broccolisoep met muntolie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Broccolisoep met muntolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze gezonde soep à la Pascale maak je in een halfuurtje en is de ideale lunch. Ook lekker met pijnboompitten!

bereiding
  1. 1

    Maak de broccoli’s schoon en snij ze in kleine stukken. Pel de ui en snij ‘m grof. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en stoof de broccoli en de ui aan. Voeg 2 liter water en de groentebouillonblokjes toe aan de broccoli en laat 20 minuten rustig koken.

  2. 2

    Pel en plet de knoflook. Pluk de muntblaadjes van de takjes. Mix de munt en de knoflook samen met de rest van de olijfolie glad tot muntolie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de waterkers en laat uitlekken. Rooster de zonnebloempitten in een braadpan zonder vetstof.

  4. 4

    Giet de bonen af en spoel ze goed onder stromend koud water. Voeg de bonen toe aan de soep en mix de soep glad. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met de Griekse yoghurt, de muntolie, de zonnebloempitten en de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de broccoli’s schoon en snij ze in kleine stukken. Pel de ui en snij ‘m grof. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en stoof de broccoli en de ui aan. Voeg 2 liter water en de groentebouillonblokjes toe aan de broccoli en laat 20 minuten rustig koken.

  2. 2

    Pel en plet de knoflook. Pluk de muntblaadjes van de takjes. Mix de munt en de knoflook samen met de rest van de olijfolie glad tot muntolie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de waterkers en laat uitlekken. Rooster de zonnebloempitten in een braadpan zonder vetstof.

  4. 4

    Giet de bonen af en spoel ze goed onder stromend koud water. Voeg de bonen toe aan de soep en mix de soep glad. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met de Griekse yoghurt, de muntolie, de zonnebloempitten en de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.