Linzensalade met zoete aardappel, gedroogde abrikozen en fetacrumble
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Linzensalade met zoete aardappel, gedroogde abrikozen en fetacrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Als het snel moet gaan, koop dan linzen uit blik of in een vacuümverpakking. Die zijn al gegaard en hoef je enkel nog af te spoelen om te verwerken in slaatjes, soepen of een curry. Droge linzen laat je best een nachtje weken voor je ze gebruikt. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de zoete aardappel, met de schil er nog aan, in grove stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met ras-el-hanout, peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel en droog de spinazie en hak fijn. Spoel de linzen en laat uitlekken.

  3. 3

    Rooster de zonnebloempitjes in een pannetje. Verbrokkel de feta en meng met de geraspte parmezaan.

  4. 4

    Rooster de zonnebloempitjes in een pannetje. Verbrokkel de feta en meng met de geraspte parmezaan.

  5. 5

    Stel de salade samen. Meng de uitgelekte en gespoelde linzen met de spinazie. Kruid met peper en zout en sprenkel er ongeveer 3 eetlepels olijfolie over.

  6. 6

    Verdeel over borden, leg er de zoete aardappelblokjes en abrikozen op. Werk af met de zonnebloempitjes en de fetacrumble.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de zoete aardappel, met de schil er nog aan, in grove stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met ras-el-hanout, peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel en droog de spinazie en hak fijn. Spoel de linzen en laat uitlekken.

  3. 3

    Rooster de zonnebloempitjes in een pannetje. Verbrokkel de feta en meng met de geraspte parmezaan.

  4. 4

    Rooster de zonnebloempitjes in een pannetje. Verbrokkel de feta en meng met de geraspte parmezaan.

  5. 5

    Stel de salade samen. Meng de uitgelekte en gespoelde linzen met de spinazie. Kruid met peper en zout en sprenkel er ongeveer 3 eetlepels olijfolie over.

  6. 6

    Verdeel over borden, leg er de zoete aardappelblokjes en abrikozen op. Werk af met de zonnebloempitjes en de fetacrumble.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.