Recept

Lasagne bianche, zonder koemelk en gluten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het geheim van een glutenvrije lasagne zonder koemelk? Lekker veel kruiden! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de glutenvrije lasagnevellen op voorhand gaar.

  2. 2

    Bak het kippengehakt met wat peper en zout rul in een pan. Versnipper de verse kruiden en meng ze met 3/4 van de plantaardige room, peper en zout. Meng 1/4de van de kruidenroom met het kippengehakt. Snij de courgette met een mandoline in superfijne plakjes.

  3. 3

    Vet de bodem van een grote ovenschaal in met olie. Leg 3 vellen lasagne naast elkaar op de bodem. Schep er een laag kippengehakt op. Leg opnieuw 3 vellen lasagne naast elkaar en besmeer ze met ricotta. Beleg de lasagne met flinterdunne plakjes courgette. Overgiet het geheel met wat van de kruidenroom. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Leg er opnieuw enkele lasagnevellen op en ga verder met laagjes maken zoals in stap 3, tot de schaal volledig gevuld is.

  5. 5

    Bestrijk het laatste laagje lasagnevellen met ricotta en een rijtje courgetteplakjes. Werk af met de geraspte kaas. Halveer de bolletjes buffelmozzarella en leg ze verspreid op de lasagne.

  6. 6

    Bak de lasagne 25 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met wat extra tijm en/of andere kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne bianche, zonder koemelk en gluten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!