Recept

Taart met rabarbercurd, gebrande meringue en frambozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In de zomer eten we het liefst luchtige taartjes, zoals deze met meringue en frambozen. Je hebt een taartvorm van 24 à 26 cm diameter nodig. 

bereiding
  1. 1

    Schil en rasp de gember tot je 1 koffielepel hebt. Maak de rabarber schoon en snij ‘m in fijne stukken. Doe de rabarber samen met het citroensap, de gember en 3 eetlepels water in een steelpannetje en laat op een zacht vuur 15 minuten garen. Giet door een zeef en duw het vocht goed uit de rabarber. Bewaar het sap en verwijder de overgebleven stukken rabarber.

  2. 2

    Splits de eieren. Bewaar 3 eiwitten voor de meringue. Klop de eidooiers op au bain-marie en voeg geleidelijk aan 150 gram suiker toe. Voeg geleidelijk aan 200 ml van het rabarbersap toe en blijf goed roeren tot je een ingedikt mengsel hebt. Roer de koude boter geleidelijk aan onder het mengsel en blijf roeren tot ze volledig gesmolten is. Laat de rabarbercurd afkoelen.

  3. 3

    Maak intussen de taartbodem. Snij de boter in blokjes en meng in een keukenrobot (of met de handen) met de suiker, de kokosrasp en de patisseriebloem. Meng kort tot een egaal deeg, voeg eventueel 2 à 3 eetlepels water toe. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 185°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 5 mm dik. Leg het deeg in een taartvorm, bedek met bakpapier en bakbonen en bak 10 minuten blind voor in de oven. Verwijder dan het bakpapier en de bakbonen en bak nog eens 5 minuten in de oven.

  5. 5

    Meng de room onder de rabarbercurd. Giet het mengsel op de taartbodem en bak 15 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven en laat ze volledig afkoelen.

  6. 6

    Maak de meringue. Klop de 3 eiwitten stijf en voeg geleidelijk aan 120 g fijne kristalsuiker toe. Spatel het eiwit op de taart, brand kort met een gasbrandertje en werk de taart af met verse frambozen en munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taart met rabarbercurd, gebrande meringue en frambozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!