Recept

Citroentaart met meringue en kokos

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zalig lekkere citroenvulling onder rijkelijke dotten gebrande meringue: deze citroentaart is top!

bereiding
  1. 1

    Maak de lemon curd. Doe het citroensap, de geraspte schil, 250 ml water, de suiker en het maïszetmeel in een steelpan. Zet dit op een laag vuur en roer met een houten spatel tot je na ongeveer 5 minuten een dikke massa hebt.

  2. 2

    Haal de pan van het vuur en klop de koude boter er in vlokjes door. Zet de pan terug op het vuur en klop er één voor één de eidooiers door. Blijf voortdurend kloppen. Zet het vuur uit als de lemon curd mooi ingedikt is, na zo'n 7 minuten. Laat 20 minuten afkoelen op kamertemperatuur.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het kruimeldeeg in een taartvorm van 24 cm diameter, met gekartelde rand. Verwijder het overtollige deeg langs de randen van de vorm en prik met een vork gaatjes in de deegbodem.

  4. 4

    Giet de afgekoelde lemon curd over de bodem en bak de taart 30 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen in de vorm.

  5. 5

    Maak intussen de meringue. Klop de eiwitten stevig op met een snuifje zout. Voeg na een paar minuten lepel per lepel de suiker toe tot het eiwit stijf en glanzend is. Voeg de azijn en het maïszetmeel toe. Spatel er tot slot voorzichtig de geraspte kokos door. Let op: roer niet te veel!

  6. 6

    Verdeel de meringue over de taart en bak de taart goudbruin in 25 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Werk af met geroosterde kokosschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroentaart met meringue en kokos

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!