Recept

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Lekker luchtige meringue met fris zomerfruit: dit dessertje is een winner.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 70°C onder- en bovenwarmte.

 2. 2

  Start met het eiwitbeslag. Zorg ervoor dat alle materialen (kom, klopper...) vetvrij zijn, door ze met keukenpapier en een scheutje azijn schoon te maken.

 3. 3

  Splits de eieren en hou enkel de eiwitten. De dooiers kun je voor iets anders gebruiken. Doe de eiwitten in een kom met een beetje suiker. Mix schuimig en klop dan de rest van de suiker er lepel per lepel door. Klop de eiwitten tot de suiker helemaal is opgelost en het eiwit mooie stevige pieken vormt en glanst.

 4. 4

  Meng het maïszetmeel met de lepel azijn en schep dit heel voor- zichtig door het eiwitschuim.

 5. 5

  Lepel toefjes eiwit van zo’n 10 centimeter doorsnede op een bakplaat bedekt met een vel bakpapier en laat het eiwit in het midden van de oven ongeveer 1,5 tot 2 uur drogen.

 6. 6

  Zet de oven uit, maar laat de meringues verder afkoelen in de warme oven. De dag voordien kun je de meringues bakken, afwerken doe je net voor het serveren, zodat het gebak lekker knapperig blijft.

 7. 7

  Werk de pavlova’s een halfuur voor het serveren af. Roer de poedersuiker door de Griekse yoghurt. Plet een derde van de frambozen, vang het vocht op zodat je de vastere pulp overhoudt en meng deze voorzichtig door de yoghurt. Besmeer de meringues met de frambozenroom en werk af met frambozen, gehakte pistachenoten en verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!