Recept

Semifreddo ijstaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een verrassend dessert voor de zomer: een ijstaart met seizoensfruit. Tip: de gimber geeft een frisse toets en subtiele gembersmaak aan de ijstaart. Lust je geen gember, dan mag je de gimber gerust weglaten.

bereiding
  1. 1

    Bekleed een cakevorm van 45 x 29 cm met bakpapier. Klop de eiwitten met de poedersuiker en de Gimber tot pieken en zet aan de kant.

  2. 2

    Klop de dooiers met de kristalsuiker 10 minuten in een keukenrobot of met de mixer tot een witte ruban.

  3. 3

    Klop in een derde kom de slagroom stijf. Spatel de opgeklopte dooiers met de opgeklopte room en daarna het opgeklopte eiwit erdoor.

  4. 4

    Lepel 1/3 van de mengeling in de cakevorm. Verdeel er 1/3 van de aardbeien en frambozen over, kruimel er 1/3 van de pistache en meringue over, herhaal de laagjes. Hou enkel het laatste deel fruit apart. Zet de cakevorm gedurende minimum 2 uur in de diepvriezer.

  5. 5

    Haal de semifreddo uit de cakevorm en leg ’m op een grote lange schaal. Werk af met de rest van het fruit en de gehakte pistachenootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Semifreddo ijstaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!