Gebakken groenten met labneh en kruidendressing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gebakken groenten met labneh en kruidendressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Labneh is een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, afkomstig uit de Libanese keuken. Een topcombinatie met gebakken groenten en een kruidendressing

bereiding
  1. 1

    Laat voor de labneh de yoghurt in een kaasdoek een nacht uitlekken in de koelkast.

  2. 2

    Spoel de aardperen en snij ze ongeschild in gelijke stukken. Doe hetzelfde met de krieltjes. Schil de raapjes en snij ze in partjes. Kook ze samen beetgaar in lichtgezouten water.

  3. 3

    Spoel de kikkererwten en dep goed droog. Bak ze krokant in olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met het komijnpoeder en cayennepeper.

  4. 4

    Mix de helft van de peterselie en de bieslook glad met een flinke scheut olijfolie en peper en zout. Haal door een zeef.

  5. 5

    Giet de aardperen, raapjes en krieltjes af en bak ze, samen met de boerenkool, in boter goudbruin en gaar. Kruid met peper en zout. Schep er de resterende peterselie en bieslook en de krokante kikkererwten onder.

  6. 6

    Verdeel over de borden en druppel er de kruidendressing over. Schep de labneh in een kom en werk af met de koriander, pijnboompitten en wat olijfolie. Serveer bij de groenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat voor de labneh de yoghurt in een kaasdoek een nacht uitlekken in de koelkast.

  2. 2

    Spoel de aardperen en snij ze ongeschild in gelijke stukken. Doe hetzelfde met de krieltjes. Schil de raapjes en snij ze in partjes. Kook ze samen beetgaar in lichtgezouten water.

  3. 3

    Spoel de kikkererwten en dep goed droog. Bak ze krokant in olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met het komijnpoeder en cayennepeper.

  4. 4

    Mix de helft van de peterselie en de bieslook glad met een flinke scheut olijfolie en peper en zout. Haal door een zeef.

  5. 5

    Giet de aardperen, raapjes en krieltjes af en bak ze, samen met de boerenkool, in boter goudbruin en gaar. Kruid met peper en zout. Schep er de resterende peterselie en bieslook en de krokante kikkererwten onder.

  6. 6

    Verdeel over de borden en druppel er de kruidendressing over. Schep de labneh in een kom en werk af met de koriander, pijnboompitten en wat olijfolie. Serveer bij de groenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.