Zuurdesembrood met labneh en champignons
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zuurdesembrood met labneh en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Labneh is een lichtgezouten Midden-Oosterse kaas, die je vindt in de supermarkt. Je kunt hem ook vervangen door volle yoghurt. Het is heerlijk in combinatie met champignons. Dit zuurdesembrood is de perfecte gezonde lunch. 

bereiding
  1. 1

    Borstel de champignons schoon en snij ze grof. Pel en pers de knoflook. Verhit de arachideolie en bak de champignons samen met de knoflook en de verse tijm op middelhoog vuur in 5 minuten bruin.

  2. 2

    Toast de sneden brood aan beide kanten.

  3. 3

    Verdeel de labneh en het paddenstoelenmengsel gelijkmatig over 2 van de sneetjes. Besprenkel ze met olijfolie.

  4. 4

    Leg op de andere sneetjes telkens 2 roodlofblaadjes. Leg de toasts op elkaar om te serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Borstel de champignons schoon en snij ze grof. Pel en pers de knoflook. Verhit de arachideolie en bak de champignons samen met de knoflook en de verse tijm op middelhoog vuur in 5 minuten bruin.

  2. 2

    Toast de sneden brood aan beide kanten.

  3. 3

    Verdeel de labneh en het paddenstoelenmengsel gelijkmatig over 2 van de sneetjes. Besprenkel ze met olijfolie.

  4. 4

    Leg op de andere sneetjes telkens 2 roodlofblaadjes. Leg de toasts op elkaar om te serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.