Recept

Linzenstoofpotje met wortel en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gezond stoofpotje bomvol vezels!

Linzen zijn erg veelzijdige peulvruchten: ze zijn gezond, goed voor je lijn én prima vleesvervangers. Ze hebben niet zo’n uitgesproken smaak, dus voeg zeker voldoende andere smaakmakers toe.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de rode ui en de knoflook. Schraap de wortelen en snij ze in hapklare stukken. Schil en rasp de gember. Laat de linzen uitlekken. Spoel en droog de spinazie. Pers het sap uit de limoen. Snipper 3/4 van de koriander.

  2. 2

    Verhit wat olie in een grote stoofpot en fruit er de ui, de knoflook en de gember in aan. Voeg de tomatenpuree, de wortelblokjes, de tomatenblokjes, de currypasta en de kokosmelk toe. Laat 12 minuten onder deksel garen op een zacht vuur, roer regelmatig om.

  3. 3

    Voeg de linzen en de spinazie toe. Breng de curry op smaak met peper, zout, limoensap en de gesnipperde koriander.

  4. 4

    Laat nog 5 minuten verder garen en voeg de zwarte bonen toe. Werk de curry af met de rest van de koriander, de extra jonge spinazie, een lepeltje van de labneh, een druppeltje olijfolie en peper en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Linzenstoofpotje met wortel en spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!