Recept

Oosterse mosselsoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel soepje waar je gezelschap van zal smullen!

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten, chilipeper, knoflook en het citroengras fijn. Schil en rasp de gember. Kook de krieltjes beetgaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Verhit een scheut arachideolie in een diepe pan en fruit de sjalot met de chilipeper, look, gember en het citroengras. Schep er de currypasta onder en laat even mee bakken. Giet er de groentebouillon, de kokosmelk en de vissaus bij en breng zachtjes aan de kook.

  3. 3

    Roer er de edamamaboontjes, sugersnaps en de krieltjes onder. Voeg de mosselen toe, zet het deksel op de pan en laat de mosselen in een vijftal minuten opengaan. Kruid de soep met peper en eventueel wat zout.

  4. 4

    Werk de soep af met de koriander en de gebakken ajuintjes. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oosterse mosselsoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!