Oosterse kipstoof met spinazie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oosterse kipstoof met spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook glazig in een stoofpot. Kruid de kip met een eetlepel sumak en wat zout, voeg toe en roerbak 5 minuten. 

  2. 2

    Overgiet met water of bouillon tot de kip net onderstaat. Zet een deksel op de pot, breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 20 minuutjes zachtjes sudderen. 

  3. 3

    Voeg kikkererwten en azijn aan de stoofpot toe en laat nog 10 minuten sudderen. 

  4. 4

    Stoof ondertussen de lente-ui, spinazie, peterselie en koriander aan in een pan met een beetje olijfolie. Kruid met 1 eetlepel sumak. Voeg op het einde de gestoofde kruiden toe aan de stoofpot.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook glazig in een stoofpot. Kruid de kip met een eetlepel sumak en wat zout, voeg toe en roerbak 5 minuten. 

  2. 2

    Overgiet met water of bouillon tot de kip net onderstaat. Zet een deksel op de pot, breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 20 minuutjes zachtjes sudderen. 

  3. 3

    Voeg kikkererwten en azijn aan de stoofpot toe en laat nog 10 minuten sudderen. 

  4. 4

    Stoof ondertussen de lente-ui, spinazie, peterselie en koriander aan in een pan met een beetje olijfolie. Kruid met 1 eetlepel sumak. Voeg op het einde de gestoofde kruiden toe aan de stoofpot.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.