Galette met peer, geitenkaas, prosciutto en rozemarijnhoning
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Galette met peer, geitenkaas, prosciutto en rozemarijnhoning

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hemelse combinatie.

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem in een kom en snij er met een mes de boter door. Kneed met je vingers tot je een kruimelig deeg krijgt. Klop de eidooier los met 50 ml ijskoud water en voeg toe aan het kruimeldeeg. Kneed er een bal van en wikkel deze in vershoudfolie. Leg het deeg 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de honing met de rozemarijn. Laat 5 minuten infuseren. Laat afkoelen.

  3. 3

    Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van 40 cm doorsnede en 1/2 cm dik. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de peren, verwijder het klokhuis en snij in plakjes, met de schil er nog aan. Leg ze op de galette en laat een boord van 4 cm vrij. Leg er plakjes geitenkaas en prosciutto op. Sprenkel er de rozemarijnhoning over en bak de galette in 35 à 40 minuten goudbruin in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem in een kom en snij er met een mes de boter door. Kneed met je vingers tot je een kruimelig deeg krijgt. Klop de eidooier los met 50 ml ijskoud water en voeg toe aan het kruimeldeeg. Kneed er een bal van en wikkel deze in vershoudfolie. Leg het deeg 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de honing met de rozemarijn. Laat 5 minuten infuseren. Laat afkoelen.

  3. 3

    Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van 40 cm doorsnede en 1/2 cm dik. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de peren, verwijder het klokhuis en snij in plakjes, met de schil er nog aan. Leg ze op de galette en laat een boord van 4 cm vrij. Leg er plakjes geitenkaas en prosciutto op. Sprenkel er de rozemarijnhoning over en bak de galette in 35 à 40 minuten goudbruin in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.