Recept

Hartige galette met geitenkaas en verse vijgen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijk hartig gebak met vers zomerfruit. Het gaat nog sneller als je deze galette maakt met kant-en-klaar zanddeeg. Tip: Strooi eerst wat bloem tussen de vellen bakpapier om het deeg beter uit te rollen.

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de ijskoude boter kort tot een kruimelig deeg. Doe je dit in de keukenrobot, gebruik dan de K-kneder. Doe de rest van de ingrediënten erbij en kneed opnieuw kort door. Laat het deeg in de koelkast rusten.

  2. 2

    Snij de uien in fijne ringen. Fruit ze aan in olijfolie, voeg de tijm en suiker toe. Zet het vuur zachter en laat onder deksel 30 minuten kleuren.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een cirkel van ongeveer 40 centimeter diameter. Verwijder het bovenste stuk bakpapier.

  4. 4

    Lepel de geitenkaas op het deeg, laat een rand van 5 centimeter over. Kruid met peper en zout en verdeel er de gekonfijte uiringen over. Snij de vijgen in kwartjes en verdeel ze over de uien, vouw de rand naar binnen. Lepel er de honing over, strooi er de tijm over en kruid met peper en zout. Bak gedurende 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige galette met geitenkaas en verse vijgen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!