Recept

Witloofquiche met prosciutto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke quiche met de lekkerste groente van bij ons!

Ook lekker met spekjes of gerookte zalm mee onder de eieren geklopt!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Halveer het witloof, verwijder de bittere harde kern. Smelt de boter in een pan en bak het witloof aan beide kanten goudbruin. Voeg eventueel extra boter toe. Kruid met peper en zout. Het witloof hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

  2. 2

    Mix de eieren met de zachte geitenkaas, de gedroogde tijm en de room tot een homogeen mengsel. Kruid het met peper en zout.

  3. 3

    Leg het bladerdeeg in een met bakpapier beklede quichevorm van 24 cm diameter. Prik er met een vork enkele gaatjes in en bak de bodem 12 minuten in de oven. Haal de bodem uit de oven en laat het deeg drogen aan de lucht. Verhoog de temperatuur van de oven tot 175°C.

  4. 4

    Schenk de eitjes op de bodem. Leg er het gebakken witloof op. Strooi er de verse tijm over en verbrokkel er de middelharde geitenkaas over. Bak de quiche nog 20 minuten in de oven. Vouw de prosciutto tot roosjes en leg ze bovenop de quiche. Bak de quiche nog 10 minuten in de oven of tot de quiche mooi goudbruin gebakken is. Werk ze af met extra verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofquiche met prosciutto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!