• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde reuzengamba’s met verse rozemarijn, munt-yoghurtsaus en met aardappelkwartjes met Himalayazout en rozemarijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker op de barbecue.

bereiding
  1. 1

    Pel de gamba’s maar laat de kop zitten. Steek door de kop een prikker tot in de staart. Hak 2 teentjes knoflook en het rood pepertje fijn. Meng de helft van de knoflook en het pepertje in een schaal met de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg er de gamba’s in en laat marineren. Hak de peterselie grof.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de tomatenblokjes in een pannetje en voeg de rest van de gehakte knoflook, peper en zout toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat een beetje inkoken. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en hou ze op een heel laag vuurtje warm.

  3. 3

    Zet de aardappelpartjes met Himalayazout en rozemarijn in de oven en laat 20 minuten bakken.

  4. 4

    Hak de muntblaadjes fijn. Pel en snipper het extra teentje knoflook. Meng beide door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Verwarm een grillpan op een hoog vuur. Haal de gamba’s uit de marinade en gril ze 3 minuten.

  6. 6

    Neem de aardappelpartjes uit de oven en leg er een beetje van op elk bord. Verdeel er wat tomatensaus naast, leg er de gamba’s op en bestrooi met peterselie.

  7. 7

    Dien op met de yoghurtsaus als dipsaus, en met de rest van de aardappelpartjes in een kommetje erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de gamba’s maar laat de kop zitten. Steek door de kop een prikker tot in de staart. Hak 2 teentjes knoflook en het rood pepertje fijn. Meng de helft van de knoflook en het pepertje in een schaal met de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg er de gamba’s in en laat marineren. Hak de peterselie grof.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de tomatenblokjes in een pannetje en voeg de rest van de gehakte knoflook, peper en zout toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat een beetje inkoken. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en hou ze op een heel laag vuurtje warm.

  3. 3

    Zet de aardappelpartjes met Himalayazout en rozemarijn in de oven en laat 20 minuten bakken.

  4. 4

    Hak de muntblaadjes fijn. Pel en snipper het extra teentje knoflook. Meng beide door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Verwarm een grillpan op een hoog vuur. Haal de gamba’s uit de marinade en gril ze 3 minuten.

  6. 6

    Neem de aardappelpartjes uit de oven en leg er een beetje van op elk bord. Verdeel er wat tomatensaus naast, leg er de gamba’s op en bestrooi met peterselie.

  7. 7

    Dien op met de yoghurtsaus als dipsaus, en met de rest van de aardappelpartjes in een kommetje erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.