Kip met mosterd en rozemarijn
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kip met mosterd en rozemarijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Meng het citroensap met de olijfolie, knoflook, rozemarijn en mosterd. Leg er de kipfilets in en wrijf ze goed in. Laat 1 uur marineren.

  2. 2

    Maak de groenten schoon en snij ze in stukken. Stoom ze beetgaar.

  3. 3

    Haal de kip uit de marinade en laat uitlekken. Bewaar de marinade. Bak de filets in boter of olie aan alle kanten mooi goudbruin.

  4. 4

    Meng de marinade met de wijn en breng aan de kook in een steelpannetje. Laat even inkoken en voeg er de room aan toe. Roer het maïszetmeel los met 1 koffielepel koud water en bind er, van het vuur af, de saus mee. Laat weer even opkoken.

  5. 5

    Serveer de kip met de gestoomde groenten en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Meng het citroensap met de olijfolie, knoflook, rozemarijn en mosterd. Leg er de kipfilets in en wrijf ze goed in. Laat 1 uur marineren.

  2. 2

    Maak de groenten schoon en snij ze in stukken. Stoom ze beetgaar.

  3. 3

    Haal de kip uit de marinade en laat uitlekken. Bewaar de marinade. Bak de filets in boter of olie aan alle kanten mooi goudbruin.

  4. 4

    Meng de marinade met de wijn en breng aan de kook in een steelpannetje. Laat even inkoken en voeg er de room aan toe. Roer het maïszetmeel los met 1 koffielepel koud water en bind er, van het vuur af, de saus mee. Laat weer even opkoken.

  5. 5

    Serveer de kip met de gestoomde groenten en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.