Recept

Hindestoofpot met vijgen en chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk stoofpotje van wild is ideaal voor kerst.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Schraap de wortelen en snij ze samen met de selder in stukken. Kruid het vlees met peper en zout. Smelt de boter in een stoofpot en kleur het vlees aan. Haal het vlees uit de pot, doe de ui, de knoflook, de wortel en de selder erin en fruit glazig.

  2. 2

    Leg het vlees op de gestoofde groenten, voeg het kruidentuiltje, de jeneverbessen, de wijnazijn, de rode wijn en wildfond toe. Zet een deksel op de pot. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat rustig 1,5 à 2 uur sudderen. Voeg op het laatste de chocolade toe en laat smelten. 

  3. 3

    Snij de vijgen in partjes, besprenkel met balsamicoazijn en bak ze kort aan in een pan met boter. Schil de schorseneren en snij ze in schuine stukken. Bak ze 5 minuten aan in een beetje boter. Kruid met peper en zout. Maak de cantharellen schoon en roerbak ze kort in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. 

  4. 4

    Serveer het stoofpotje met de gebakken vijgen, schorseneren en cantharellen.

    Tip: Lekker met aardappelpuree erbij. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hindestoofpot met vijgen en chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!