Eendenborst met vijgen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Eendenborst met vijgen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker met gerookte eendenborst

bereiding
  1. 1

    Kruid de filets met peper en zout. Bak ze eerst 4 tot 5 minuten op de velkant, en daarna 2 tot 4 minuten op de andere kant: ze mogen binnenin rosé blijven. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat rusten.

  2. 2

    Roer een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Spoel en droog de rucola. Spoel de vijgen, dep ze voorzichtig droog en snij ze in plakjes.

  4. 4

    Verdeel de vijgen en rucola over de borden. Snij de eendenborst in plakjes en leg ze erbij. Besprenkel met de vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kruid de filets met peper en zout. Bak ze eerst 4 tot 5 minuten op de velkant, en daarna 2 tot 4 minuten op de andere kant: ze mogen binnenin rosé blijven. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat rusten.

  2. 2

    Roer een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Spoel en droog de rucola. Spoel de vijgen, dep ze voorzichtig droog en snij ze in plakjes.

  4. 4

    Verdeel de vijgen en rucola over de borden. Snij de eendenborst in plakjes en leg ze erbij. Besprenkel met de vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.