No bake-brownie met vijgen en pecannnoten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

No bake-brownie met vijgen en pecannnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Handig tussendoortje voor onderweg! Door het gedroogd fruit en de pecannoten is dit een erg voedzame en vooral stevige brownie!

Opgelet: de brownie moet 2 uur opstijven.

bereiding
  1. 1

    Bekleed een ronde bakvorm van 5 cm hoog met een diameter van 40 cm met bakpapier.

  2. 2

    Laat de chocolade au bain-marie smelten.

  3. 3

    Doe de vijgen, het cacaopoeder, de gesmolten chocolade en de helft van de pecannoten in een blender en mix dit goed door elkaar. Voeg er de rozijnen en de resterende pecannoten bij en mix verder tot een kleverige massa.

  4. 4

    Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel in de bakvorm. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Rooster de extra pecannoten en hak fijn. Haal de brownie uit de vorm, bestrooi met de geroosterde, fijngehakte pecannoten. Snij in kleine stukken en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Bekleed een ronde bakvorm van 5 cm hoog met een diameter van 40 cm met bakpapier.

  2. 2

    Laat de chocolade au bain-marie smelten.

  3. 3

    Doe de vijgen, het cacaopoeder, de gesmolten chocolade en de helft van de pecannoten in een blender en mix dit goed door elkaar. Voeg er de rozijnen en de resterende pecannoten bij en mix verder tot een kleverige massa.

  4. 4

    Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel in de bakvorm. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Rooster de extra pecannoten en hak fijn. Haal de brownie uit de vorm, bestrooi met de geroosterde, fijngehakte pecannoten. Snij in kleine stukken en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.