Recept

Duif met kerstboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze feestelijke duif is heerlijk met spek, room, champignons, sinaasappel, chocolade ... 

bereiding
  1. 1

    Laat voor de kerstboter de boter op kamertemperatuur komen. Rasp de schil van de mandarijn. Pel en plet de knoflook. Hak de veenbessen en vijgen heel fijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Pel de kardemompeultjes en plet de zaadjes in een vijzel.

  2. 2

    Meng de zacht geworden boter met 1 koffielepel van de mandarijnschil, veenbessen, vijgen, knoflook, tijm, kardemom, kruidnagel, kaneel en wat peper. Leg in een bakpapier of aluminiumfolie en rol op tot een rolletje. Leg in de koelkast voor minstens 3 uur (tot 2 dagen).

  3. 3

    Verhit een scheut olijfolie en een klontje boter en bak hierin het vlees aan beide kanten gedurende 2 minuten. Laat verder garen. Kruid met peper en zout en laat enkele minuten rusten.

  4. 4

    Leg de kerstboter op tijd uit de koelkast, snij in plakjes en haal er met een uitsteekvormpje sterretjes uit. Serveer met de duif.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Duif met kerstboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!