Recept

Couscousballetjes met hummus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gehaktballetjes met couscous en hummus: wordt dit jouw nieuwe favoriete comfort food?

Basisrecept voor de balletjes
  1. 1

    Meng 1,2kg gemengd gehakt met 2 eidooiers, 4 el paneermeel, peper en zout. Dit is de basis voor je balletjes. Voor het recept 'Couscousballetjes met hummus' heb je 1/3 van dat vlees nodig.

Voor de rest
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.

  2. 2

    Maak de hummus. Spoel de kikkererwten, laat goed uitlekken en mix ze met de rest van de ingrediënten voor de hummus. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de verse kruiden, pel de sjalot en de knoflook en snipper alles fijn. Voeg samen met de gedroogde kruiden en de couscous bij het bereide gehakt. Snij de abrikozen en de dadels in jne stukjes en meng ook onder het gehakt. Kruid met espelettepeper en zout en meng goed. Rol hapklare balletjes van het mengsel.

  4. 4

    Besprenkel met de olijfolie en bak de balletjes 20 minuten in de oven. Serveer met de hummus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Couscousballetjes met hummus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!