Hummus van asperges met feta en soldaatjes
bereiding
-
1
Schil de asperges en snij de houtige uiteinden af. Snij de asperges in stukken en kook ze 7 minuten in gezouten water tot ze zacht zijn. Giet ze af en laat ze afkoelen. Bewaar enkele aspergestukjes.
-
2
Pel de knoflook. Doe de rest van de asperges in een blender of keukenmachine met de kikkererwten, de tahin, de knoflook, het citroensap, de komijn, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Mix tot een romige hummus. Voeg indien nodig een beetje water of extra olijfolie toe.
-
3
3 Snij het brood in reepjes van ongeveer 1 cm breed.
-
4
Schep de aspergehummus in een bord. Verkruimel er de feta over. Werk af met de apart gehouden stukjes asperges, de peterselie en de chilivlokken. Besprenkel de hummus met een beetje extra olijfolie, kruid hem met peper en serveer hem met de soldaatjes.